- 25 λεπτά
- Απλή
Θρεπτική σαλάτα με κινόα
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά και την βάζουμε να βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά (μέχρι να φουσκώσει καλά).
- Σουρώνουμε την κινόα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πρασινάδες, το φιλέ αμυγδάλου, το κουκουνάρι, το μπέικον και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με τα χέρια, να πάνε παντού τα υλικά.
- Ρίχνουμε από πάνω την κινόα, τις φλούδες παρμεζάνας και περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο (σύμφωνα με τα γούστα μας).
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κούπα κινόα
- 3 κούπες πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι, λόλα)
- 4 φέτες μπέικον (τσιγαρισμένο) ή προσούτο (κομμένο σε φέτες)
- 1 φλ. σταφίδες
- 1 φλ. φιλέ αμυγδάλου (καβουρδισμένο)
- 2 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
- 150γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
- Κρέμα μπαλσάμικο