- 45 λεπτά
- Απλή
Λαχταριστές πατάτες με μπέικον
Προσθήκη στα Αγαπημένα
........
- Βράζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα με λίγο λάδι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε μέσα να μαριναριστούν.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το 1/3 ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το 1/3 της πατάτας και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
- Σοτάρουμε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 6- 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μπύρα, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί μπίρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι οι πατάτες να έχουν χρυσαφίσει γύρω από τα άκρα.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
........
- 10 μέτριες πατάτες (κομμένες σε φέτες)
- 25 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1/2 φλ. μπύρα (χωρίς αφρό)
- 1 φλ. ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
- 1/2 φλ. σχινόπρασο (πράσινα μέρη μόνο)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
........
-
Μία πεντανόστιμη πρόταση για να συνοδέψετε το κυρίως σας, ειδικά εάν έχετε κάποιο σημαντικό δείπνο και θέλετε να τους εκπλήξετε!