• 45 λεπτά
  • Απλή

Λαχταριστές πατάτες με μπέικον

Προσθήκη στα Αγαπημένα

........

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  2. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα με λίγο λάδι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε μέσα να μαριναριστούν.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το 1/3 ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το 1/3 της πατάτας και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
  4. Σοτάρουμε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 6- 7 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μπύρα, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί μπίρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου για 1 λεπτό.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι οι πατάτες να έχουν χρυσαφίσει γύρω από τα άκρα.
  7. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
  8. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

........

  • 10 μέτριες πατάτες (κομμένες σε φέτες)
  • 25 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 φλ. μπύρα (χωρίς αφρό)
  • 1 φλ. ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. σχινόπρασο (πράσινα μέρη μόνο)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

........

  • Μία πεντανόστιμη πρόταση για να συνοδέψετε το κυρίως σας, ειδικά εάν έχετε κάποιο σημαντικό δείπνο και θέλετε να τους εκπλήξετε!

........

0/5(0)

........