- 1 ώρα
- Απλή
Κεφτεδάκια λαχανικών με κινόα
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Μουλιάζουμε το κινόα σε νερό για 5 - 10 λεπτά, στραγγίζουμε και στην συνέχεια το βάζουμε να βράσει σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό, σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι, το καρότο και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν λιγάκι, περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.
- Μόλις κρυώσουν αρκετά, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κινόα, το αυγό, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθουμε πλατιά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν (3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά).
- Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και είναι έτοιμα!
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κούπα Κινόα
- 1 κούπα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
- 1 κολοκύθι (τριμμένο, στραγγισμένο)
- 1 καρότο (τριμμένο)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. κόλιανδρο (τριμμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι