• 1 ώρα
  • Απλή

Κεφτεδάκια λαχανικών με κινόα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Μουλιάζουμε το κινόα σε νερό για 5 - 10 λεπτά, στραγγίζουμε και στην συνέχεια το βάζουμε να βράσει σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό, σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι, το καρότο και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν λιγάκι, περίπου 5 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.
  5. Μόλις κρυώσουν αρκετά, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κινόα, το αυγό, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  6. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθουμε πλατιά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν (3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά).
  7. Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και είναι έτοιμα!

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα Κινόα
  • 1 κούπα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κολοκύθι (τριμμένο, στραγγισμένο)
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Αξιολογήσεις

0/5(0)

Δε βρέθηκαν αξιολογήσεις